DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

5. závod 10.8.2013

 

5. závod 10.8.2013

 

 

Letošní léto dává závodníkům extra zabrat. Po extrémně suchém červenci jsme se srpnový závod museli potýkat s loužemi a všudypřítomným bahnem, což závodníkům způsobovalo značné potíže.

Závodníci museli neustále auta vysušovat, naštěstí jsme díky české pojištovně a dobrovolníkům - záchranářům měli několik zajímavých vstupů doprovodného programu. Ukázka první pomoci a vyprošťování osob v terénu.

V kategorii vozů s rámem se sobotního klání účastnilo 5 aut, z nichž jeden závodník odstoupil kvůli technickým problémům hned po zkušební jízdě. Během závodu se nejlépe vedlo Zdeňku Tomkovi ve voze č. 29, který zakolísal až ve finále. Oproti tomu Jiří Čermák ve voze 9 se ani jednou během závodu nedostal do cíle, což si zřejmě šetřil do finále, kde všechny soupeře s přehledem nechal za sebou. Druhé místo si vybojoval Václav Jirásek v 10tce a třetí skončil již zmíněný Zděnek Tomek.

V kategorii bezrámových vozů soutěžili tři závodníci a první místo si tak konečně vybojoval Jan Kurzweil ve 22jce, druhý se umístil Jaroslav Raczek v 94ce a třetí skončil Olda Klazar ve 30tce.

Vzhledem ke špatným podmínkám byl závod zkrácený a mimořádně se proto bodovalo i finálové kolo.

Fotogalerii ze závodů najdete ....ZDE...