DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

4. závod 20.7.2013

 

4. závod 20.7.2013

 

Extrémně suchá trať dávala závodníkům zabrat, ale i tak se na 4. závod dostavilo 6 vozů s rámem a 8  bezrámových speciálů. Několik vozů bylo bohužel nuceno předčasně zápolení ukončit kvůli technickým problémům i tak ale diváci viděli několik pěkných akcí.

Jan Hovorka v růžovém speciálu 888 přicházel postupně o části karoserie, dojížděl bez kapoty a na rávku a ještě se mu podařilo vykouzlit salto čímž si vysloužil zvláštní ocenění, podobně tak Jiří Juren s Lukášem Janotou v 506tce, kteří své auto převrátili nejdříve na bok a pak s ním udělali v zadní části dráhy kotrmelec. To vše bez újmy na zdraví.

Podobně adrenalinový zážitek měl i fotograf, který zachytával momentky z mantinelu ve středu dráhy kam se rozhodl svůj vůz poslat nevyspytatelný "Plašan" Karel Rejšek. Fotograf nakonec stačil útéct a zmíněný závodník si vysloužil několik nesouhlasných projevů od spoluzávodníků včetně napomenutí pořadatele.

A jak to všechno dopadlo? První místo v kategorii rámových vozů si vyjel Jiří Čermák v 9tce, druhé místo obsadil Lukáš Vlasák v 508čce, který zatím vede v celkové tabulce a třetí dopadli v 10tce Karel Rejšek a Václav Jirásek.

Katerorii bezrámových vozů vyhrál Luboš Novotný v 11tce, který kvůli technickým problémům nasbíral v závodě pouhé 4 body, ve finále se mu však dařilo. Druhý skončil Jan Dudys v 8čce a třetí dojel Jan Kurzweil ve voze 22, který stejně jako minulý závod jel v čele a ve finále mu selhal vůz.

Fotogalerii ze závodů najdete ....ZDE...

Foto od fotografa ...ZDE...